
На Вінниччині започаткували фестиваль, що популяризуватиме страву з картоплі

В Уланівській громаді на Вінниччині всіх охочих запрошують на гастрономічний фестиваль, який планують провести 21 серпня. На святі популяризуватимуть страви з картоплі, зокрема оригінальний смаколик регіону – “Картоплю по-уланівськи.”
Рецепт страви придумала у 1965 році придумала місцева жителька, кухарка Глафіра Дорош. Аби приготувати “Картоплю по-уланівськи” дрібну картоплю ріжуть навпіл та смажать у казані з олією. Потім страву поливають часниковою підливкою.
Цей рецепт став не єдиним надбанням Глафіри Дорош. Жінка розробила технологію приготування більше 20 страв із картоплі. Деякі з них готуватимуть і під час фестивалю. Проте саме рецепт “Картоплі по-уланівськи” полюбили кулінари Вінниччини та інших регіонів.
Всі гроші, виручені під час фестивалю, в громаді хочуть скерувати на спорудження пам’ятника картоплі.
Джерело: SEEDS
Залишити коментар