Сб. 21 Грудня 2024

Для виготовлення першого у світі веганського глазурованого сиру використали ферментовану пшеницю

Сирна компанія Max & Bien з Нідерландів вирішила виготовити сир для веганів, який практично не вирізнятися від продукту, до якого входять інгредієнти тваринного походження. Для цього виробники використали традиційні методи сироваріння.

Як наслідок, у компанії отримали шаруваті, впізнавані аромати сирів, котрі виготовляє з горіхів, вівсянки та пшениці.

Представники компанії вважають, що завдяки підходові, який вони застосували, споживачів рослинного сиру побільшає, пише “New Food”.

«Глазурування сиру — давня технологія у сироварінні. Нанесення воскового покриття дозволяє захистити продукт від висихання та утворення плісняви», — каже Максин Агіман, співзасновник Max & Bien.

Це збільшує термін тривалості сиру, продукт зберігає гладкість і смак.

Нові вощені сири з ферментованої пшениці доступні у трьох смаках: кмину, трюфеля та гірчиці.


Залишити коментар