Пн. 23 Грудня 2024

Ветеран АТО налагодив успішне виробництво батату

Учасник АТО/ООС Іван Павліш зі Львівщини після повернення у мирне життя вирішив зайнятися фермерством. Він працює на 40 га землі, де вирощує пшеницю, а також екзотичний для України батат.

Іван приватизував в своєму селі 2 га землі, невдовзі орендував інші ділянки. А вирощувати батат вирішив після того, як поспілкувався з менеджером ресторану. Той зізнався, що для приготування страв їхній заклад купує батат з Китаю. Тоді фермер-початківець придбав саджанці на Херсонщині, пише “Високий Замок”.

Перший урожай батату в чоловіка розкупили дуже швидко. На всіх охочих “солодкої картоплі навіть не вистачило.” Згодом Іван збільшив площу під батат.

Цікаво, що батат потребує калієвмісних ґрунтів. Щоб визначити ділянку, де можна садити, фер­мер зробив попередній аналіз ґрунту. З’ясувалося, що ця ді­лянка — калієвмісна і не потре­бує додаткових добрив. Фер­мер наголошує, що його батат — органічний, оскільки на рин­ку немає якихось засобів чи до­брив для батату. Культура дає основну бульбину, яка може ва­жити 1 кг, а навколо неї є менші бульбинки. З одного куща зби­рає 1,5 — 2 кг.


Залишити коментар