
У світі все більше зростає попит на «веганське» вино

Мода на веганство зростає, а за нею підтягуються і виробники вин. В одній лише Великобританії на 2019 рік налічувалося близько 600 тис. веганів (за інформацією The Vegan Society), в 2014 їх було всього 150 тис.
А якщо є запит, то є і продукт. Для того щоб охопити ширшу аудиторію, виробники вин стали додавати у себе на сайтах фільтр «підходить для веганів», а бари і ресторани стали розміщувати в картах особливу позначку у тих вин, які підходять веганам.
Вина, які підходять веганам, створюються без участі тваринних компонентів. В цьому випадку винороби можуть провести легку фільтрацію простим способом осідання частинок, або використовувати речовини нетваринного походження.
Такими речовинами можуть бути: бентоніт, гороховий і картопляний протеїн, рослинний казеїн, силікагель тощо.
Білі та ігристі вина для веганів:
– Буве Трезор Сомюр Брют;
– Анна де Кодорнью;
– Ерміт Краб від д’Аренберга;
– Совіньон Блан від Сімонсіга.
Залишити коментар