Нд. 17 Листопадаа 2024

Надзвичайно смачні і ніжні вареники з картоплею – дуже простий рецепт

Скучили за варениками? Ми пропонуємо дуже простий рецепт приготування. Вареники з картоплею виходять дуже ніжними і смачними. Заварне тісто не рветься навіть після заморозки і вареники залишаються такими ж смачними і м’якими. Ну що ж, спробуйте, і переконайтеся самі!

Для тіста:

  • 3 скл. борошна;
  • 1 скл. окропу;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 0, 5 ч. л. солі.

Для начинки:

  • 800 г картоплі;
  • 3 головки ріпчастої цибулі;
  • чверть склянки олії;
  • сіль за смаком.

Як готувати:

  1. Спочатку готуємо начинку. Картоплю чистимо, миємо, викладаємо у каструлю, заливаємо підсоленим окропом, варимо до готовності.
  2. Поки картопля вариться, сковороду ставимо на плиту, наливаємо на олію.
  3. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками, смажимо до золотистого кольору.
  4. Зварену картоплю розминаємо товкачем, додаємо трохи цибулі. Частину цибулі залишаємо.
  5. Знову все добре розминаємо товкачем.
  6. Готуємо тісто: яйце збиваємо з сіллю, збиваємо виделкою, додаємо олію.
  7. Борошно пересипаємо в глибоку ємність.
  8. У центрі робимо ямку і туди вливаємо отриману яєчну суміш.
  9. Злегка розмішуємо і додаємо склянку окропу, замішуємо тісто.
  10. Тісто накриваємо рушником і даємо відпочити тісту хвилин десять.
  11. Тісто розділяємо на шість приблизно рівних частин.
  12. Кожну частину скачуємо джгутиком. А кожен джгутик тіста розрізати на невеликі шматочки.
  13. Шматочки за допомогою качалки розкачуємо в круглі коржики.
  14. На один край кожного коржика кладемо по чайній ложці начинки.
  15. Формуємо вареники.
  16. Опускаємо вареники в окріп.
  17. Варимо кілька хвилин після закипання.
  18. Готові вареники відціджуємо, додаємо смажену цибулю, перемішуємо.

За цим рецептом вареники виходять дуже ніжні і смачні. Приготуйте, ваші рідні точно оцінять!


Залишити коментар