Надзвичайно смачні і ніжні вареники з картоплею – дуже простий рецепт
Скучили за варениками? Ми пропонуємо дуже простий рецепт приготування. Вареники з картоплею виходять дуже ніжними і смачними. Заварне тісто не рветься навіть після заморозки і вареники залишаються такими ж смачними і м’якими. Ну що ж, спробуйте, і переконайтеся самі!
Для тіста:
- 3 скл. борошна;
- 1 скл. окропу;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 0, 5 ч. л. солі.
Для начинки:
- 800 г картоплі;
- 3 головки ріпчастої цибулі;
- чверть склянки олії;
- сіль за смаком.
Як готувати:
- Спочатку готуємо начинку. Картоплю чистимо, миємо, викладаємо у каструлю, заливаємо підсоленим окропом, варимо до готовності.
- Поки картопля вариться, сковороду ставимо на плиту, наливаємо на олію.
- Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками, смажимо до золотистого кольору.
- Зварену картоплю розминаємо товкачем, додаємо трохи цибулі. Частину цибулі залишаємо.
- Знову все добре розминаємо товкачем.
- Готуємо тісто: яйце збиваємо з сіллю, збиваємо виделкою, додаємо олію.
- Борошно пересипаємо в глибоку ємність.
- У центрі робимо ямку і туди вливаємо отриману яєчну суміш.
- Злегка розмішуємо і додаємо склянку окропу, замішуємо тісто.
- Тісто накриваємо рушником і даємо відпочити тісту хвилин десять.
- Тісто розділяємо на шість приблизно рівних частин.
- Кожну частину скачуємо джгутиком. А кожен джгутик тіста розрізати на невеликі шматочки.
- Шматочки за допомогою качалки розкачуємо в круглі коржики.
- На один край кожного коржика кладемо по чайній ложці начинки.
- Формуємо вареники.
- Опускаємо вареники в окріп.
- Варимо кілька хвилин після закипання.
- Готові вареники відціджуємо, додаємо смажену цибулю, перемішуємо.
За цим рецептом вареники виходять дуже ніжні і смачні. Приготуйте, ваші рідні точно оцінять!
Залишити коментар