Фермер на Київщині робить з козиного молока йогурти
На фермі «Бабині кози» у селі Галайки Київської області тримають велике поголів’я елітної породи зааненських кіз, привезених з Латвії.
Про це йдеться у матеріалі SumyToday.
Фермер Олександр Бабин тут проводить майстер-класи по доїнню, частує гостей свіжим молоком та власноруч приготованим сиром. Виготовляють тут не тільки унікальні сири, деяким місцевим продуктам немає аналогів у всьому світі.
Сьогодні на фермі нараховується 140 дійних кіз і 60 маленьких козенят. Найманих працівників тут немає. В основному, по господарству Бабин справляється сам, також допомагає дружина.
Фермер розповідає, що не все одразу було гладко. Довгий час доводилось працювати і в мінус. Бо ціна на молоко, по якій здавав його заготівельникам, не покривала всіх витрат. Врятувало те, що Бабин був одним з перших, хто взагалі завіз заанських кіз в Україну. Тому почався великий попит на молодняк, який не припиняється і зараз.
Займатись створенням сиру фермер також почав на вимогу часу. Бо ціни на молоко, як завжди, не радували і треба було шукати вихід. Для того, щоб сироваріння легалізувати, фермер отримав експлуатаційний дозвіл. Це дозволило запускати «Бабині» сири у широкий продаж.
Нещодавно крім сиру почали виготовляти ще й йогурти. А дружина практикує виготовлення мила з козиного масла, цьому продукту нема аналогів у світі, йдеться у матеріалі.
Залишити коментар