Сб. 21 Грудня 2024

Простий рецепт справжнього закарпатського бограча

Гарячий м’ясний бограч – чудова страва для всієї родини. Його приготування вимагає зовсім небагато зусиль, і ніхто не залишиться голодним.

Візьміть велику каструлю, наріжте сало та очищену цибулю. Обсмажте цибулю на салі до золотистого кольору. Всипте паприку, подрібнений часник та перемішайте.

Наріжте невеликими шматками м’ясо й ребра та викладіть до цибулі. Обсмажуйте кілька хвилин до скоринки, тоді влийте води до каструлі. Доведіть до кипіння, закрийте кришкою та залиште варитися на маленькому вогні 2,5 години.

  • Яловичина – 1 кг
  • Ребра свинячі (копчені) – 500 г
  • Сало з м’ясними прошарками – 50 г
  • Червоний болгарський перець – 2 шт.
  • Помідори – 60 г
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Паприка – 3 ст. ложки
  • Сіль та перець на свій смак
  • Свіжа петрушка та кріп

Для чипетке

  • Яйце
  • Борошно – 5 ст. ложок

Тим часом наріжте маленькими шматочками на свій смак очищену картоплю, моркву, томати, гіркий та солодкий перець.

Також підготуйте чипетке – домашнє тісто.

Для цього змішайте яйце і борошно, замісіть з нього невеличку кульку, розкачайте її в руках у довгу ковбаску та відщепніть маленькі шматочки десь 2 на 2 сантиметри. Розкладіть їх на поверхні, присипаній борошном, щоб вони підсохли.

Дістаньте кістки з бограча та додайте до нього овочі, а також ще води, якщо є потреба. Вода має вкрити суміш. Додайте, сіль, перець та спеції на свій смак.

Доведіть до кипіння, знову зробіть маленький вогонь та готуйте бограч ще 30 хвилин.

Наприкінці додайте чипетке, готуйте ще 5-10 хвилин. Прикрасьте страву зеленню та подавайте на стіл.


Залишити коментар