Сб. 21 Грудня 2024

Україна збільшує виробництво м’яса птиці

За перші 7 місяців 2020 року в Україні на забій було реалізовано 1,32 млн тонн тварин живою масою, що на 2,2% більше, ніж у січні-липні минулого року. Утім, зростання спостерігалось лише щодо обсягів забою птиці. У всіх інших секторах тваринництва за розглянутий період зафіксовано низхідні тенденції.

Про це повідомляє AgroNews з посиланням на дані Державної служби статистики.

Зазначається, що, за звітий період, у всіх групах господарств виготовили 945 тис. тонн курятини та іншої птиці живою вагою. Це на 5,8% більше, ніж упродовж перших семи місяців 2019 року.

За той же період на забій реалізували 291,1 тис. тонн свиней. Це на 3,5% менше за показники січня-липня минулого року.

М’яса овець та кіз живою вагою на українських підприємствах і в особистих селянських господарствах реалізували близько 1,4 тис. тонн, що на 4,8% менше за минулорічні показники.

Найбільш помітно скоротились обсяги забою великої рогатої худоби. Усього за перші 7 місяців поточного року було забито 81,1 тис. тонн ВРХ, що на 12,4% менше, ніж у січні-липні 2019 року.


Залишити коментар