Сб. 21 Грудня 2024

По-американськи та ще 7 способів нарізки кавуна. Легко і вишукано

Кавуни — це улюблені багатьма ягоди, які можна спробувати лише після розрізання. 

Фото з відкритих джерел.

Хочемо вам розповісти, як швидко й легко нарізати кавун, і при цьому вразити всіх присутніх. А ще такі методи зроблять споживання кавуна комфортнішим. 

Спершу потрібно відрізати хвостик і попку. Після цього кавун уздовж вертикальної осі розрізається навпіл. За допомогою руки притримуємо половинку та зрізаємо з неї смужки шкірки.

Під час нарізання потрібно посередині залишити смужку шкірки. Так буде легше брати шматочки. Кавун потрібно перевернути зрізом вниз.

Потім ще ножем потрібно зробити надріз поперек шкірки. Всі шматки помістити на тарілки в шаховому порядку. Така подача є дуже оригінальною.

Човник

Метод дуже схожий з поперднім, але тут робити це значно легше. Але от виймати шматки потрібно виделкою.

Ягоду розрізаємо навпіл та викладаємо на стіл. Зріз має бути внизу, а потім знову розрізаємо навпіл. Ножем потрібно від’єднати м’якоту від шкірки, щоб утворився човник.

Потім цей човник нарізаємо ще на сектори та розставляємо їх також в шаховому порядку.

Тонкими трикутними шматочками

Кавун потрібно розрізати на чотири рівні частини.

Потім отримані четвертинки нарізаємо ще на три скибки. Потім  цю четвертинку ставимо зрізом вниз та нарізаємо трикутні скибки.

Ялинками

Спосіб такий, як і попередній, але креативніший. Робимо все так, як і у випадку нарізки трикутниками, просто потрібно ще зробити поздовжні надрізи на кірці кожного шматка.

Потім відрізані шматки шкірки потрібно відкинути, а кавун ще нарізати поперек, щоб утворилися тонкі сектори.  Ваші ялинки готові!

Кубиками

Кавун нарізаємо великим ножем на диски, товщина яких складає три сантиметри. Кірку потрібно зрізати по краю, а м’якоту поділити на кубики.

Соломкою

Ідеальний метод нарізання кавуна для фуршетів.Ягоду ділимо на половину, а потім на пів диски.

Робимо ножем поперекові розрізи, щоб утворилися смужки кавуна.

Потім ці смужки можна викласти в стаканчики чи інший посуд.

По-американськи

Поклади половинку кавуна на обробну дошку зрізом вниз і акуратними рухами ножа зніми всю кірку.

Потім нарізаємо на пів диски  та ділимо сегментами, щоб утворилися смужки. Готовий кавун слід накрити відповідного розміру миску та перевернути його всередину.

Мені дуже подобається така нарізка, оскільки вона має ефектний вигляд. Правда, тут потрібно використовувати шпажки.

Кошиком

Це дуже незвичний спосіб, який потребує терпеливості та часу. Спершу потрібно зробити розмітку, щоб все вийшло рівно.

Для розмітки потрібно наклеїти на кавун малярську стрічку та намалювати візерунок. Потім ножем зробити надрізи по контуру.

Витягнути з кавуна всю м’якоту. Для цього можна використати круглу ложку для морозива, а отримані кульки змішати з ягодами й помістити всередину кошика.

Такий кавун стане справжньою окрасою святкового столу, а також цілком доречний на пікнік.

Як ви нарізаєте кавун?


Залишити коментар