В Україні фермери почали вирощувати безкісточкові та помаранчеві кавуни
Кавуни трьох сортотипів: із жовтим м’якушем, з рожевим та безкісточкові вирощує подружжя фермерів Андрій та Марина Федчуки. У цей перший рік вирощування цієї культири вони засіяли 7 га в селі Киселівка біля Чернігова. Про це повідомляє UA: Чернігів, пише agronews.ua.
«Їх можна культивувати і на Чернігівщині, – каже фермерка Марина Федчук. – Головне – правильний підхід. Кавуни ростуть на плівці. Під плівку подається вода».
Вже за тиждень має дозріти перший врожай жовтих чернігівських кавунів.
Сподіваються, що достигнуть і безкісточкові кавуни, які потребують більшої суми температур.
Андрій з дружиною Мариною займаються фермерством вже шість років. Розпочинали з полуниці та саджанців. А в цьому році отримали перші плоди лохини – на трьох гектарах землі висадили майже 9,5 тисяч кущів.
Залишити коментар