Як обрати найсмачніші кавуни та дині: поради фермера з Херсонщини
Сезон кавунів і динь в Україні цьогоріч почався пізно. Причиною фахівці вбачають холодну весну. Втім, саме у серпні можна поласувати найсмачнішими і найароматнішими баштанними.
Фермер з Херсонщини Віталій Іванков дав кілька порад як обрати найсмачніші кавуни і дині.
Пише SEEDS.org.ua за матеріалами УНН.
«При виборі кавунів… перше — це звук: потрібно постукати. Також сухий хвостик показує на стиглість кавуна і термін збору. Найголовніше — свіжість, хвостик і звук… Це вказує на смак», — розповідає Віталій.
На смак також впливає стать кавуна.
«Дівчинка смачніша. Її можна вибрати за плямом, яка знаходиться із протилежного боку від хвостика. Ця точка повинна бути великою і широкою: якщо більше 1,5-2 см — то це «кавуниха». У них більш насичений смак, концентрація смакових і мінеральних речовин, безпосередньо, у самій кавунисі більша. Через те і смак відрізняється», — пояснив Іванків.
Він додав, що при виборі сорту має значення «звідки» кавун. Зупинити свій вибір можна на херсонських або кіровоградських кавунах.
Якщо ж хочеться не переплатити за покупку, фахівець рекомендує брати місцеві кавуни і дині, або вирощені у сусідніх областях. У такому випадку націнка за їх доставку не така висока.
«Також кавуни і дині повинні бути не прим’ятими. Диня повинна бути не зеленою, звичайно, колір повинен бути жовтим. Її смак підтверджується запахом. Запах повинен бути «стиглим», він так і називається «запах стиглої дині». За хвостиком ви ніяк не визначите», — зазначив фермер.
Залишити коментар