Нд. 22 Грудня 2024

В Україні яйця та фрукти подорожчали в середньому на 16% – Держстат

В Україні у травні цього року найбільше піднялися ціни на яйця – на 16,6% та на фрукти – на 15,8%. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Держстату.

“На споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%. Найбільше (на 16,6% та 15,8%) подорожчали яйця та фрукти. На 2,3–0,8% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, рибу та продукти з риби, овочі. Водночас на 1,6–0,2% подешевшали м’ясо та м’ясопродукти, сало, масло, цукор, соняшникова олія, кисломолочна продукція, молоко”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підвищення цін наведене у порівнянні із квітнем 2020 року.

Додамо, дослідження охоплює усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Відбір міст здійснюється на державному рівні та є репрезентативним для розрахунку ІСЦ для кожного регіону країни. Спостереження за змінами споживчих цін (тарифів) не проводиться в сільській місцевості.


Залишити коментар