Хліб з гарбуза – незвично і смачно
Домашній хліб з родзинкою, а точніше – з гарбуза. Кулінарка Лілія Цвіт на своєму Youtube каналі розповідає вишуканий рецепт хліба з гарбузом.
Інгредієнти:
200 мл води
1 столова ложка цукру
10 грамів свіжих пресованих дріжджів
400 грамів борошна
200 грамів гарбуза
1 чайна ложка солі
2 столові ложки олії
1 столова ложка кмину
Приготування:
Натріть очищений гарбуз на дрібну тертку. Посоліть та перемішайте гарбуз. Залишіть його, щоб він пустив сік.
Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок.
У глибокому посуді змішайте воду, цукор та дріжджі. Перемішайте все вінчиком, щоб дріжджі розчинилися. Додайте дві столові ложки борошна та перемішайте. Тісто має бути схожим як на млинці. Залишіть опару на 30 хвилин в теплому місці.
Відіжміть сік з гарбуза, м’якуш додайте до опари. Посипте все кмином та перемішайте. Додайте решту борошна та замісіть густе та однорідне тісто.
Змастіть поверхню тіста олією, накрийте рушником та відправте в тепле місце на 1,5 години.
Обімніть тісто, викладіть на стільницю попередньо змащену олією та розімніть його в шар товщиною 2 сантиметри. Складіть тісто конвертом, переверніть та сформуйте круглу форму. Перекладіть на деко вкрите пергаментом. Посипте тісто шаром борошна та зробіть надрізи. Залишіть ще на 30 хвилин підійти.
Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте хліб 30 – 40 хвилин. Готову здобу охолодіть на решітці. Смачний та ароматний хліб з гарбузом готовий.
Залишити коментар