Приготуйте тарт “Герцог Кембриджський”, який винайшли у 18 столітті
Шеф-кухар ресторану Parker’s Tavern у Кембриджі Трістан Уелч вирішив відтворити тарт “Герцог Кембриджський” із 18-го століття. Щоб отримати необхідний результат, йому знадобилося 33 спроби. Але вам стільки спроб не доведеться робити, адже кухар поділився правильним рецептом пирога.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 235 г;
- вершкове масло – 165 г (плюс трохи додатково для змащування);
- яйце – 1 шт.
Для начинки:
- порошок для заварного крему – 40 г;
- яєчні жовтки – 6 шт.;
- коричневий тростинний цукор – 250 г
- темно-коричневий цукор – 250 г;
- дрібка солі;
- жирні вершки – 160 г;
- ванільний екстракт – 2 ч. л.;
- несолоне вершкове масло – 250 г;
- мармелад – 2 ст. л.;
- зацукрована рубана цедра – 2 ст. л.
Приготування
Приготування коржа:
- У чашу кухонного комбайна помістіть борошно та масло, нарізане смужками. Інгредієнти перемішайте, поки вони не стануть схожими на панірувальні сухарі. Потім додайте яйце і чайну ложку холодної води, замісіть однорідне тісто. Потім щільно загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник мінімум на годину.
- Форму для тарта діаметром 25 см змастіть вершковим маслом і посипте борошном. Охолоджене тісто розкотіть до товщини 3-4 мм і викладіть у форму. Після цього поставте в холодильник ще на 20 хвилин.
- Впікайте форму, не відкриваючи духовку, вистелив тісто поверх пергаментним папером і поклавши зверху вантаж для випікання (як вантаж підійде квасоля або горох), випікайте 25 хвилин при 180°С. Після приготування приберіть квасолю та пергамент.
Приготування начинки:
- У місткості змішайте цукор сіль та цукор. Після цього додайте їх до яєчних жовтків і заварного крему та акуратно перемішайте.
- У каструлі закип’ятіть вершки, олію та ваніль. Гарячу суміш додайте до яєчних жовтків, постійно перемішуючи.
Збираємо тарт
- Візьміть форму з пісочного тіста, розподіліть по дну мармелад і рівномірно посипте цукатами.
- Протріть начинку через сито і вилийте у форму. Випікайте 1:00 при 120°С.
Залишити коментар