Сб. 21 Грудня 2024

Гарячі перці: рейтинг найпікантніших у світі спецій

Чи знали ви, що насиченість гострого смаку перцю визначають за шкалою Сковілла? Вона визначає рівень гостроти (Capsicum), що вимірюється в одиницях Сковілла (SHU), на основі вмісту в них капсаїцину, хімічного компоненту, що стимулює теплові рецептори шкіри, пише SEEDS. Завдяки наявності такого індикатора можна визначити, який перець найбільш гострий.

Днями видання COOLthelifestyle опублікувало рейтинг 10 найгостріших перців чилі у світі за шкалою Сковілла, передає EastFruit.

На десятому місці виявився перець Habanero Savina Red. Рівень його гостроти становить 500 000 SHU. Це набагато більше, ніж пікантність звичайного для нас червоного перця. На дев’ятому місці – 7- pot Red (1 000 000 SHU). Його перчини мають великий розмір (на фото). Ця спеція достатньо рідкісна.

Далі рейтинг виглядає так:

8. 7- pot Barrackpore (1 000 000 SHU). Має різні форми та кольори і легкий фруктовий відтінок смаку.
7. Bhut Jolokia (1 041 427 SHU). У 400 разів гостріший за табаско.
6. Naga Viper (1 349 000 SHU). Це гібрид кількох сортів.
5. Trinidad Scorpion Butch T (1 463 700 SHU) настільки гострий, що його рвуть у рукавичках. Якщо такий перець потрапить у очі, ви можете тимчасово втратити зір.
4. 7 pot primo (1 469 000 SHU). Рідкісний екземпляр. Його насіння важко отримати.

Тепер перейдемо до трьох лідерів рейтингу. 7 pot Douglah (1 853 936 SHU) отримує “бронзу”. Він вважається одним із найсмачніших перців чилі. Колір його плодів коричневий.

На другому місці – новий сорт Trinidad Moruga Scorpion (2 009 231 SHU).

Лідер рейтингу – Carolina reaper (2 200 000 SHU). Цей перець (на фото нижче) занесений до Книг рекордів Гіннеса, як найгостріший у світі. У ньому в 4,4 раза більше одиниць Сковілла, ніж в Habanero Savina Red.


Залишити коментар