
Персикове вино настоюють кілька місяців

— До персикового вина ніколи не додаю горілки чи спирту, — каже 54-річна Світлана Гусейко з Одеси. — Готую з фруктів і цукру. Напій виходить в міру п’янкий та приємний на смак.
Витирає чистою сухою ганчіркою 2 кг персиків. Видаляє кісточки, фрукти подрібнює до пюре. Додає 400 г цукру та перекладає у скляний бутель. Зверху натягує медичну рукавицю з діркою в одному з пальців і ставить у приміщення з температурою +18…25°C. Якщо за добу не з’являються ознаки бродіння, додає 30 г немитих родзинок. Коли рукавиця здувається, фільтрує напій і переливає у чистий бутель. Повторює ті ж самі дії, доки не перестане випадати осад.
Розливає вино у скляні пляшки та настоює в прохолодному місці три місяці.
Залишити коментар