Здивуйте гостей голубцями з кабачків
Інгредієнти:
кабачки — 2-3 шт.;
м’ясний фарш — 200 г;
цибуля — 2 шт.;
рис — 0,5 ст.;
сіль, перець — до смаку;
томат — 2 ст.;
сметана — 2 ст.;
вода — 0,5 ст.
Покроковий рецепт:
- Кабачки миємо, ріжемо на тонкі смужки приблизно по 3-5 мл завтовшки, солимо і залишаємо, щоб пустили сік.
- Залишки овочів, що не підходять для рулетиків, додамо в начинку.
- Готуємо начинку. Для цього беремо 200 г фаршу — підійде будь-який м’ясний фарш, а також можна зробити вегетаріанський варіант із соєвого м’яса або будь-якого овочевого паштету, додаємо до нього дрібно нарізану цибулю, пів склянки сирого промитого рису, а також порізані на кубики залишки кабачка, які ми відклали
- Усе змішуємо, додаємо сіль і перець до свого смаку.
- На ширший кінець кабачка кладемо одну чайну ложку начинки, згортаємо рулетики та викладаємо в заздалегідь змащену олією форму. Рулетики можна скріпити зубочисткою, щоб не розкривалися.
- Готуємо соус. Для цього беремо дві столові ложки томатної пасти, дві столові ложки сметани — можна нежирної, пів склянки води, а також сіль і перець до свого смаку. Усе перемішуємо та рясно поливаємо соусом рулетики з кабачків.
- Розігріваємо духовку до 180ºС. Відправляємо форму з голубцями на 40-50 хв у духовку. Перевіряємо готовність, розрізавши один із рулетиків навпіл. Вимикаємо духовку та залишаємо ще на 10 хв.
- Страву можна подавати як у гарячому, так і холодному вигляді. Також до рулетиків можна зробити сметанно-часниковий соус.
Залишити коментар