Ср. 18 Грудня 2024

Українці вивели унікальний сорт білої солодкої кукурудзи для консервної промисловості

Існують різні типи солодкої кукурудзи, як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Остання категорія також надзвичайно важлива, адже більшість споживачів надає перевагу продуктам з привабливим зовнішнім виглядом. Якщо жовта кукурудза переважно зберігає товарний вигляд за умови будь-якої обробки, то біла після приготування чи консервування тьмяніє. Утім, українські селекціонери розв’язали цю проблему — вивели «‎Монблан»,‎ новий сорт солодкої білої кукурудзи, повідомляє SEEDS.

Селекціонувала новий сорт компанія «‎Мнагор» (Вінницька область).

«Наразі білі початки досить популярні в США. Ця фітнес кукурудза, підходить для дієтичного харчування, адже має дуже високий рівень волокна. За 2 – 3 роки справжній бум популярності продукту очікується і в Україні. Таку кукурудзу широко застосовують як для приготування, так і для консервування. Але у сортів з білим насінням є один мінус — після харчової обробки зерно тьмяніє. Та й це — не біда. Компанії «‎Мнагор»‎ вдалося розв’язати проблему. Ми селекціонували новий сорт — «Монблан‎ F1»‎. Зерно такої кукурудзи вирізняється молочнобілим кольором. Він не тьмяніє після приготування‎», — йдеться на сторінці «‎Мнагор»‎ у Facebook. ‎ ‎

Варто зазначити, що сорт «‎Монблан» має яскравіший колір, ніж інші типи білої кукурудзи. Також він характеризується високим вмістом цукрів та великою довжиною початків — до 23 сантиметрів.

«Компанія «Мнагор‎»‎ протягом п’яти років була в пошуку сортів, що мають найбільшу білизну, щоб після термічної обробки, що важливо для консервації, білі зерна не втрачали білизну. Наш новий сорт «‎Монблан»‎ саме такий. Завдяки цьому сорту консервна промисловість України отримає конкурентну перевагу, і зможе вийти на ринок білої консервованої чи замороженої кукурудзи вже з наступного року»‎, — зазначає власник «‎Мнагор» Михайло Нагорняк.‎


Залишити коментар