Український стартап розробив і запустив у виробництво рослинне м’ясо
Український стартап Eat me at вивів на ринок рослинне м’ясо, основою якого є текстурований соєвий білок.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на eat-me-at.com.
«Нашою метою було зробити м’ясо з рослин, яке за смаком не відрізнялося б від тваринного і було б корисніше за своїми властивостями», — зазначає розробник ідеї і засновник Eat Me At Андрій Черуха.
За його словами, за два роки пошуку до розробки були залучені десятки технологів із різних країн, зроблені сотні тестів, рецептур фаршу, в результати були вироблені власні технології виготовлення.
Андрій Черуха уточнив, що основа продукту — це текстурований соєвий білок, багатий рослинними білками, за смак відповідають дріжджові екстракти, які виготовляються з неактивних дріжджів, вони в своєму складі дуже багаті білками і вітамінами групи В.
Для присмаку м’яса і вирішення проблеми дефіциту заліза в раціоні людей до складу розробники додали мінерали Коджі, які видобуваються природним шляхом з міцелію Коджі (різновид грибів, який часто використовується в азіатській кухні для бродіння і ферментації продуктів).
Для скріплення фаршу в стабільну масу використовується метилцелюлоза, за властивостями схожа на желатин, для жирності — кокосову і соняшникову олію, колір м’яса імітує сік буряка і натуральний барвник із карамелі.
Ціна за 350-грамову упаковку такого продукту складе 160 грн, при оптових замовленнях передбачені знижки.
Залишити коментар