Бюджетні котлети з куркою та картоплею

Курячі котлети. Фото з відкритих джерел.

Курячі котлети з картоплею – це ситна, смачна та оригінальна страва на повсякдень. Додавання до курячого фаршу картоплі робить її ще більш ніжною і бюджетною.

Інгредієнти:

Курячий фарш – 600-700 г,

Картопля – 3 шт.,

Цибуля ріпчаста – 1 шт.,

Яйце – 1 шт.,

Сухарі для панірування або борошно – 4 ст. л.,

Сіль, перець – за смаком,

Олія для смаження – 3 ст. л.,

Зелень – за бажанням.

Спосіб приготування:

Куряче м’ясо перекрути через м’ясорубку разом з цибулею (або використовуй готовий фарш). Картоплю помий, почисть і натри на дрібній терці. Відтисни зайву рідину.

У мисці змішай курячий фарш з цибулею, терту картоплю, яйце, сіль та перець. За бажанням додай дрібно нарізану зелень для аромату. Якщо фарш вийшов занадто рідким, додай трохи борошна або сухарів.

Змочи руки водою і сформуй з фаршу невеликі котлети. Обкачай їх у сухарях для панірування або борошні. На розігріту сковороду налий олію. Обсмаж котлети на середньому вогні з обох боків до рум’яної скоринки (приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку).

Додай в сковороду трохи води (приблизно 100 мл) і протушкуй котлети під кришкою 10-15 хвилин.


Залишити коментар