Вт. 16 Квітня 2024

Рецепт “Душенини”, яка колись була головною стравою на українському застіллі

Це старовинне блюдо готувалося з м’яса (в основному – свинини або баранини), овочів, прянощів і все це заправлялося борошном. Як правило, душенина готувалася в горщиках – так би мовити “душилася” в них, томилася, звідки й пішла назва страви. Слід також зазначити, що “Душенина” була справжньою окрасою святкового столу – без душенини не обходилися жодні весілля і хрестини.

Інгредієнти:

м’ясо будь-яке – 150 грамів

картопля – 2 штуки

цибуля ріпчаста – 1 штука

морква – 1 штука

перець болгарський – 1/2 штуки

помідор – 1 штука

часник – 1-2 зубчики

сіль – 1/3 чайних ложки

перець чорний мелений

олія – 2 ст. ложки

сметана – 1,5 ст. ложки

вода – 1/2 склянки

Спосіб приготування:

У давні часи душенину готували в печі. Такий спосіб готування м’яса був найбільш поширений. Зараз ми можемо замінити піч на духовку і приготувати цю страву за допомогою такого рецепта приготування

1. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на олії. Викладаємо в горщик.

2. Готуємо овочі – чистимо і нарізаємо кубиками.

3. Злегка обсмажуємо цибулю, моркву і картоплю. Викладаємо в горщик.

4. Додаємо в горщик нарізані помідор і болгарський перець.

5. Солимо і перчимо. Додаємо нарізаний часник і сметану.

6. Заливаємо водою і закриваємо кришкою.

7. Готуємо в духовці до готовності м’яса.


Залишити коментар