Сб. 20 Квітня 2024

Печиво “П’ятихвилинка” – дешево і дуже смачно

Особливою популярністю зараз користуються дешеві рецепти. Таким є печиво “П’ятихвилинка”. Тісто без масла – на кефірі. Виходить м’якеньке, дуже ніжне печиво. Можна додавати будь-які ароматизатори і добавки: горішки, мак, стружку кокосову. Мені подобається печиво з цукром і корицею.

Інгредієнти:

100 мл кефіру (можна також пекти на йогурті або сметані)

1 яйце

60 мл олії

60 г цукру

250 г борошна

1 ч. ложка розпушувача

10 г ванільного цукру (можна додати цедру за бажанням)

Яйце і  цукор збити легенько віночком, додати кефір, олію, ванільний цукор, поступово просіяне борошно. Замісити м’яке тісто.

Розкотити тісто в прямокутник товщиною 1 см, змастити яєчним білком, посипати щедро цукром або сумішшю цукру і кориці, придавити легенько пальчиками. Розрізати на маленькі шматочки-квадратики.

Акуратно (тісто ніжне) перенести на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій духовці до 180 С 15 хв (довго не випікати, тоді печиво м’якеньке). Можна посипати печиво лиш цукром, цукор+кориця, без яєчного білка. Якщо використовуєте білок, а жовток залишається, то його можна додати в тісто (тобто в тісто піде 1 яйце та 1 жовток).


Залишити коментар