Ср. 17 Квітня 2024

Ідеальні панкейки для смачного сніданку

Панкейк дослівно перекладається як тістечко на сковороді. Це особливий вид млинців, які особливо полюбляють у Сполучених Штатах та Канаді. Панкейки круглі, пласкі, готуються на основі молока, смажаться на сковороді. Це щось середнє між млинцями та налисниками. Традиційно панкейки їдять на сніданок, складають стосом і смакують з додаванням джему, меду, шоколадного соусу, доповнюють яблуками, ягодами. У Канаді подають з кленовим сиропом.

Інгредієнти:

250 мл молока;
3 ст. ложки рослинного або 40 г розтопленого вершкового масла, воно повинно бути остигле або трохи тепле, але не гаряче;
1 яйце;
4 ст. л. цукру;
1 ч. л. розпушувача;
1/4 ч. л. солі;
170 г борошна.
Насамперед необхідно змішати в мисці молоко, яйця, масло і цукор.  Після цього змішати борошно, сіль і розпушувач, просіяти в молочно-яєчну суміш.
Розмішати так, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.
Розігріти сковороду змащувати нічим не треба, вона повинна бути сухою.
На 1 панкейк потрібно 2 ст. л. тіста, виливаємо на сковороду і чекаємо, коли почнуть з’являтися бульбашки.
Як тільки це станеться, перевертаємо панкейк.  Не потрібно чекати, коли вся поверхня млинчика покриється пухирцями, ось як тільки почали з’являтися, так і перевертаємо.
На іншій стороні панкейк печеться ще швидше, тому важливо простежити, щоб він не підгорів.

Залишити коментар